ZLF 2018

Zondag 15 juli was het dan zover voor onze schutterij, het jaarlijkse ZLF. We gingen dit jaar de reis maken naar Nieuwstadt. In de al warme ochtend verzamelde we ons bij ons clublokaal om ons op te maken voor dit festijn. Voor deze editie was zelfs een superfan uit Amsterdam neergestreken in het zuiden van ons mooie Limburg.

Aangekomen op het feestterrein bleek al snel dat de extreme droogte van de afgelopen periode ook op het ZLF terrein goed was te merken. Een hobbelterrein met veel stof en stro bleek het strijdtoneel voor deze dag.

Om 14.18u begon voor ons de optocht door de, ondanks de warmte, druk bezochte straten van Nieuwstadt. Die eindigde met een finale loop over een mooie steigerbrug die in de daarop volgende week bij de Vierdaagse zou staan.

Na de optocht ging het koningspaar zich opmaken voor de schoonheidswedstrijden en gingen de buksmeester de buks opwarmen voor de schietwedstrijden. Waar door de felle zon en harde wind bij het schieten geen prijzen werden behaald, haalde onze koningin Denyse Loock de 3de prijs voor mooiste koningin en behaalde onze bordjesdrager Keano Loock de 2de prijs voor beste bordjesdrager.

Dit alles werd in de avond uitbundig gevierd op het terras van ons clublokaal en het startschot voor onze zomer stop werd gegeven. Graag tot ziens bij ons koningsschieten op zaterdag 1 september op de schietweide aan Tussen de Bruggen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *