Over ons

Schutterij St. Barbara is een schutterij die de traditie uitvoert volgens de nieuwe exercitie. De schutterij heeft een uniform afgestemd op het uniform van het korps Garderegiment Grenadiers.

Op dit moment bestaat ons tamboerkorps uit uitsluitend slagwerk instrumenten aangestuurd door onze tambour-maître. Zij repeteren in het seizoen elke week en buiten het seizoen een keer in de twee weken.

Daarnaast hebben we onze schutters, zij oefenen elke woensdag vanaf april tot en met september op de bölkes. Daarnaast vormen de schutters en de officieren onze achterste gelederen.

Dit geheel wordt aangevuld door ons koningspaar, bordjesdrager, marketentsters, vlaggendragers, vaandrig, hospitaalsoldaat en commandant. Ook zij oefenen hoe de beste houding optocht en beste defilé en et cetera moet worden gelopen. Onze commandant geeft deze repetities met enige regelmaat in het seizoen, ongeveer eens per twee weken.

Ieder eerste of derde weekend van september vindt ons koningsvogelschieten plaats. Naast ons nieuwe koningspaar resulteert deze dag ook in een nieuwe burger koning(in) en een nieuwe jeugd koning(in).